no:Our DNA:Garage:Launch of CUPRA Born, our first 100% electric car 2021.4.1.0 NO/NO

Born, CUPRAs første helelektriske bil

CUPRA har bekreftet lanseringen av en modell som vil vise at det er fullt mulig å kombinere elektrisk drift og sportslige kjøreytelser. Siden konseptbilen el-Born ble presentert på bilmessen i Genève i fjor, har den fått mye skryt for det elegante utseendet og egenskapene. Men designteamet og ingeniørene på det tekniske senteret tok ikke til takke med gode omtaler. De ville gå enda et skritt videre. De fortsatte utviklingen av bilen og gjorde både ytelsene og utseendet enda sportsligere. Resultatet er merkets aller første helelektriske modell: CUPRA Born.

Den nye modellen vil bli produsert på Zwickau-fabrikken i Tyskland og ventes å bidra betydelig til selskapets vekst. Den passer perfekt inn i CUPRAs merkevarefilosofi og kundeprofil.

Administrerende direktør i CUPRA, Wayne Griffiths, sier at "CUPRA Born har CUPRA-merkets motorsportgener, og vi har tatt det opprinnelige konseptet til neste nivå ved å skape en ny sportslig design og optimere de teknologiske løsningene. CUPRA Born er et bevis på at ytelse og elektrisk drift kan gå hånd i hånd."

Vil du holde deg oppdatert?

Kjøreytelser har stått i fokus under utviklingen av CUPRA Born, som kan akselerere fra 0–50 km/t på bare 2,9 sekunder. Den dynamiske sportsunderstellsreguleringen er utviklet spesielt for CUPRA Born på MEB-plattformen og kombinerer bilens sportslige kjørehøyde med et system som automatisk tilpasser seg alle forhold. Dette gir en overlegen kjøredynamikk.

CUPRA Born har moderne teknologi som Augmented Reality Head-Up Display. Den kan kjøre opptil 500 km på én lading takket være det høyeffektive batteriet på 77 kWh (brutto: 82 kWh). Hurtiglading i bare 30 minutter vil gi CUPRA el-Born nok energi til å kjøre minst 260 km.

Kupédesignen følger CUPRA-filosofien om kvalitet og sportslig eleganse. Dette kommer spesielt tydelig frem i de motorsportinspirerte bøttesetene, det nye rattet med valg av kjøreprofil og CUPRA-modusknapper og den høye kvaliteten på materialene. I tillegg til å være opptatt av de små detaljene og kvalitet har CUPRA satt spesielt fokus på bærekraft i Born, og det brukes resirkulerte materialer i kupeen.

Den nye CUPRA Born, som lanseres i 2021, vil ha det sportslige preget og kjøredynamikken som bilentusiaster ønsker seg, kombinert med det nyeste innen teknologi og lavt miljøavtrykk.