no:Our DNA:Garage:New concept car NO/NO

Den nye CUPRA Tavascan.

Fremtiden er her, og den er elektrisk. Konseptbilen CUPRA Tavascan er CUPRAs første helelektriske personbil.

"Vi har allerede bevist våre teknologiske ferdigheter ved å utvikle verdens første helelektriske standardbil for racing, CUPRA e-Racer. Når vi nå presenterer den helelektriske konseptbilen CUPRA Tavascan, overfører vi samme visjon til vanlige veier og beviser at elektrisk drift definitivt kan kombineres med høy ytelse", sier administrerende direktør  i CUPRA, Wayne Griffiths.    

Den kraftfulle, aerodynamiske SUV-coupeen har helelektrisk drivlinje og dermed null eksosutslipp. Den har én motor foran og én bak. Det gir en kombinert effekt på 225 kW fordelt på de fire hjulene. I gulvet er det montert et 77 kWh litiumionbatteri som gir CUPRA Tavascan en rekkevidde på opptil 450 km.

Den utvendige designen er elegant og legger til rette for sportslige ytelser og effektiv energiutnyttelse. Den flotte lakkfinishen minner om flytende metall. Detaljer i karbonfiber og kobberfarge setter et elegant preg på bilen. Den belyste CUPRA-logoen er plassert langt ned, mellom luftinntakene som kjøler ned batteriet og optimerer luftstrømmen, en viktig komponent i denne konseptbilen. De 22-tommers Turbine-lettmetallfelgene er utviklet for å minimere luftmotstanden.

Ettersom bilen ikke har noe utslipp, er den eneste oppgaven til hekkdiffusoren å bidra til gode aerodynamiske egenskaper. Samtidig gir den bakparten et sportslig elegant preg.  Elegante baklykter som strekker seg over hele bakparten, setter prikken over i-en.

Innvendig er konseptbilen en perfekt kombinasjon av stil og praktiske løsninger. Den innvendige designen til CUPRA Tavascan gjenspeiler det dynamiske ytret. Karbonfiber bidrar til å gjøre interiøret så lett som mulig. LED-ambientebelysningen i kontrastfarger gir en følelse av ro i denne kraftfulle bilen.    

Kupeen kan enkelt tilpasses ulike behov. De behagelige bøttesetene (bucket seats) er trukket i skinn med 3D-struktur og har integrerte høyttalere som kan kobles til smarttelefoner.  Instrumentpanelet har 12,3-tommers Digital Cockpit som viser viktig kjøreinformasjon, og infotainmentdisplayet kan vendes mot passasjeren.

Den nye konseptbilen CUPRA Tavascan omdefinerer fremtidens elbiler.  Ta en titt på presentasjonen av denne fremtidsvisjonen på den internasjonale bilmessen i Frankfurt.