no:Owners:CUPRA CONNECT NO/NO
CUPRA CONNECT online-tjenester for Formentor

CUPRA CONNECT

Aktiverer du CUPRA CONNECT online-tjenester, kan du fjernstyre en rekke bilfunksjoner og benytte deg av nettbaserte musikk-, navigasjons- og veihjelpstjenester.

Driftsmelding CUPRA Connect

Vi opplever dessverre ustabilitet med CUPRA Connect for tiden. Her finner du ofte stilte spørsmål og mer info om tjenestene.

Dersom problemet skulle vedvare – kontakt vårt kundesenter ved å sende mail til cupradigitalsupport@cupraofficial.com

For raskest mulig oppfølging anbefaler vi å inkludere følgende informasjon: 

  • VIN-nummer. 
  • Gyldig e-postadresse tilknyttet CUPRA- konto
  • Bilde- eller videofiler i enten jpeg eller mp4-format med tidsstempel som ikke kan være eldre enn 7 dager. 
  • Hvilken smarttelefon som benyttes 
  • Versjon av operativsystemet (Android/IOS). 
  • Hvilken versjon av CUPRA Connect-appen som brukes.

  

SAFETY & SERVICE.

Gir ekstra sikkerhet og holder din CUPRA i topp stand*.

cupra%20connect%20safety%20and%20service

Nødanrop hvis uhellet er ute

Få hjelp på norsk uansett hvor du befinner deg. Bilen sender data som tid og sted for uhellet til de lokale nødetatene.

Veihjelp

Bilen sender havaridata til veihjelpstjenesten, og vi hjelper deg å komme til nærmeste servicepartner (dette kan du velge i appen).

Servicetimeplanlegging og vedlikehold

Når en varsellampe begynner å lyse eller det er tid for service, setter CUPRA CONNECT deg i forbindelse med den foretrukne servicepartneren din.

Fjernstyringstjenester.

Bruk appen til å fjernstyre kupétemperaturen, lade bilen og finne veien tilbake til parkeringsplassen.

Cupra%20Connect%20–%20fjernstyringstjenester

Fjernstyrt lading

Fjernstyr lading av din hybrid- eller elbil. Du kan starte og stoppe ladingen umiddelbart eller programmere et passende oppstartstidspunkt, slik at batteriet er fulladet til du skal ut på tur.

Fjernstyrt klimaregulering

Du kan stille inn ønsket kupétemperatur for hybrid- eller elbilen i appen og programmere et tidspunkt, slik at temperaturen i din CUPRA blir perfekt til du skal kjøre.

Status for bil, dører og lys

 Appen viser om bilen er låst, vinduene er lukket og lysene er slått av.*

Finn parkeringsplassen

Hvis du er usikker på hvor du parkerte bilen, kan appen vise vei. CUPRA CONNECT lagrer automatisk posisjonsdata for siste parkering.*

CUPRA CONNECT

CUPRA Connect Born

CUPRA CONNECT

Se online-tjenestene til Born.

Les mer om online-tjenestene som er skreddersydd for Born og sørger for unike kjøreopplevelser.

Les mer om online-tjenestene som er skreddersydd for Born og sørger for unike kjøreopplevelser.

Last ned MY CUPRA CONNECT-appen

Last ned til iOS

Last ned til Android

CUPRA CONNECT FAQ


Kontroller først:
– at du har tilgang til en internett- eller dataforbindelse som fungerer som den skal
– at bilens understellsnummer (VIN) er riktig
– at du har en kompatibel CUPRA-modell
– at du har en gyldig lisens for tjenestene (hvis aktuelt)

Kontakt oss dersom dette ikke løser problemet.


Hvis du ikke har registrert og aktivert CUPRA CONNECT-tjenestene, kan du kun bruke de lovpålagte tjenestene (nødanrop).

Du kan ikke benytte deg av nettbaserte tjenester fra Safety & Service, fjernstyring via appen eller Online Infotainment. Navi System+ vil ikke bruke nettbasert navigering, og Hola Hola vil kun fungere med bestemte talekommandoer.


CUPRA har en database over kundenes personopplysninger og alle andre opplysninger som trengs for å levere CUPRA CONNECT-tjenestene, herunder bildata og geografiske koordinater. Alle opplysninger som stammer fra bruk av CUPRA CONNECT-tjenestene, tilhører deg som kunde. Behandling av opplysningene krever dermed ditt samtykke.

All behandling av opplysningene skjer i samsvar med EUs personvernforordning (GDPR). Du kan lese mer om dette i personvernerklæringen for CUPRA CONNECT.

Opplysningene behandles utelukkende av CUPRA og CUPRAs distribusjons- og servicepartnere. Opplysningene overføres ikke til tredjepart i kommersielt øyemed og holdes i de fleste tilfeller anonyme (ikke-anonymiserte data brukes kun når det er nødvendig). I slike tilfeller behandler CUPRA dataene i henhold til strenge retningslinjer for sikkerhet.


Foruten Norge er CUPRA CONNECT tilgjengelig i Albania, Andorra, Belgia, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Makedonia, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ukraina, Ungarn og Østerrike.


Hvis en kollisjonspute eller beltestrammer utløses og bilen registrerer at det har skjedd en alvorlig ulykke, opprettes det automatisk forbindelse til en nødsentral.

Dersom CUPRA CONNECT er aktivert, ringer systemet til en privat tjenestetilbyder i stedet for det offentlige/lokale nødnummeret. Med nødanropsfunksjonen mottar nødtjenestene ytterligere data om selve ulykken. Dette kan f.eks. være sted, adresse, hvor mange personer som er involvert, og ulykkens alvorlighetsgrad.

I tillegg sendes informasjon om innstilt språk, slik at du alltid kan få hjelp på morsmålet ditt selv om du er i utlandet. Dersom språket ditt ikke er tilgjengelig, får du hjelp på engelsk, uansett hvor du befinner deg.

Hvis du vil, opprettholdes forbindelsen til nødsentralen frem til redningsmannskapene er på stedet. Vi gjør oppmerksom på at vi vanligvis ikke sporer bilens posisjon. Av sikkerhetsmessige årsaker overføres opplysningene bare i forbindelse med en ulykke. Nødanropsfunksjonen kan også aktiveres manuelt med trippeltastmodulen eller fra infotainmentskjermen.


Anrop til veihjelpstjenesten aktiveres alltid manuelt, men ved mindre alvorlige trafikkuhell (som ikke overstiger ulykkesgrensen) vises et popup-vindu med tre taster: «aktiver nødanrop», «aktiver anrop til veihjelptjenesten» og «avbryt». Hvem som helst kan kontakte veihjelpstjenesten ved å trykke på den midtre tasten i trippeltastmodulen eller bruke «telefon»-delen i bilmenyen.


Når du ringer til veihjelpstjenesten, sender bilen opplysninger som kilometerstand og eventuelle feilmeldinger og varsellamper som lyser, slik at CUPRA-medarbeideren lettere kan hjelpe deg med å finne feilen.

Når du ringer til veihjelpstjenesten, overføres også klokkeslettet og bilens posisjon, slik at medarbeideren vet hvor du er. Dette er nyttig hvis du har fått problemer med bilen på et øde sted og ikke vet nøyaktig hvor du er.


Når infotainmentsystemet i bilen sender deg en påminnelse om at det nærmer seg tid for service, får din forhåndsvalgte servicepartner beskjed om dette. Verkstedet vil deretter kontakte deg gjennom ønsket kommunikasjonskanal (e-post eller telefon) for å avtale time.

Servicepartneren mottar følgende opplysninger om bilen:

– kontaktopplysningene dine (navn, telefonnummer og e-postadresse)

– opplysninger om bilen (understellsnummer, modellår, modell)

– kilometerstand

– type service (oljeskift, serviceintervall)

– dato og klokkeslett for varslet

– antall dager til neste service og oljeskift


Bilstatus viser følgende opplysninger om bilen:

– rekkevidde med nåværende batterinivå

– total kilometerstand, kjørestrekning (km) og antall dager til neste service

– kjørelengde og dager til neste service

– status for vinduer og dører

– status for lykter


Hvis bilen er i et område med dårlig nettdekning, for eksempel en kjellergarasje, er det ikke sikkert at den kunne sende parkeringsdataene til serveren. Vanligvis sendes bilens parkeringsposisjon til serveren straks motoren slås av.


Når du aktiverer CONNECT, oppgraderes Navi System+ og det opprettes en forbindelse til Internett, slik at systemet får tilgang til oppdaterte data. Dette innebærer ingen ekstra kostnader – alt dataforbruk knyttet til navigasjon er inkludert i CONNECT-pakken.

Følgende tjenester er inkludert uten ekstra kostnader:

– Online-kartoppdatering: Kart over regionen der du bor, oppdateres automatisk basert på bilens posisjon og angitt bestemmelsessted. Du trenger altså ikke kjøpe kartoppdateringer hos forhandleren eller laste ned nye kart til en minnepinne.

– Ruteberegning med oppdatert trafikkinformasjon basert på vei- og føreforhold (trafikk og vær) og dynamiske veiforklaringer som oppdateres i sanntid.


Tjenesten Parkering viser hvor mange ledige parkeringsplasser det er på:

– offentlige parkeringsplasser

– private parkeringsplasser

– parkeringshus

I tillegg viser den opplysninger som:

– avstand

– åpningstider

– priser


Når du har aktivert CUPRA CONNECT, vil Hola Hola forstå naturlig tale bedre (med naturlig stemmestyring). Det betyr at du kan gi naturlige kommandoer og ikke trenger lære deg bestemte fraser. Så lenge du har internettforbindelse, kan du:

– søke opp adresser

– bruke Internett

– høre på nettradio

Du kan også bruke Hola Hola til diktering av SMS-er og e-postmeldinger. Du dikterer en melding ved å trykke på mikrofontasten og snakke vanlig. Når du er ferdig, kan du kontrollere teksten og slette eller skrive om etter behov.

Naturlig stemmestyring for alle biler (3. og 4. generasjon) støtter følgende språk:

– britisk engelsk

– amerikansk engelsk

– spansk

– fransk

– tysk

– italiensk

– tsjekkisk

Naturlig stemmestyring for 4. generasjon biler støtter i tillegg:

– nederlandsk

– polsk

– portugisisk

– svensk

– dansk (kommer snart)

– norsk (kommer snart)Se mer

* De første bilene som produseres av modellen CUPRA Born, vil bli levert uten følgende nettbaserte funksjoner: Nødanrop, Veihjelp, Informasjonstjeneste, Bilstatus, Parkeringsposisjon, Rute- og målimport og Strømming av musikk fra nettet. De nettbaserte tjenestene vil snart være tilgjengelige i fullt omfang.

** Fjernstyrt ventilasjon leveres bare til Leon og Formentor med visse motorversjoner. Fjernstyrt kupévarmer leveres kun sammen med parkeringsvarmer (ekstrautstyr).

*** Tyverivarsel er kun tilgjengelig på biler med tyverialarm (ekstrautstyr).

**** Bruk av nettbaserte medier (Apple Music og TIDAL), nettradio og Alexa medfører ekstra dataforbruk. Du kan enten bruke smarttelefonen som trådløst tilgangspunkt koblet til bilens Wi-Fi, eller kjøpe en ekstra datapakke til CUPRA fra vår mobiltjenesteleverandør (hyperkobling: https://seat.cubictelecom.com).

Amazon Alexa er kun tilgjengelig for Formentor i visse land (Frankrike, Irland, Italia, Spania, Storbritannia, Tyskland og Østerrike).