no:Lading:CUPRA CONNECT NO/NO
CUPRA Born på vinterføre

Lading om vinteren

Som en dedikert leverandør av elektriske biler, ønsker vi å gi dere noen verdifulle tips for å sikre at du får gode ladeopplevelser, selv i den utfordrende norske vinteren. 

Gode tips å ta med seg på veien

cupra%20born%20på%20vinterføre

Forvarm kupéen når du er tilkoblet lader

Varm opp kupéen før avreise, mens bilen er tilkoblet lader. Da vil bilen lade batteriet samtidig som den bruker strøm til å varme opp kupéen.

Varm opp batteriet før du lader på hurtiglader

Det er lurt å varme opp batteriet før du lader på hurtiglader. Et kaldt batteri tar imot mindre effekt enn et varmt batteri. For optimal ladeeffekt anbefales det at man kjører i et par timer før man starter lading på hurtiglading.

Lad mellom 20 og 80 prosent

Lavere batteriprosent betyr høyere ladeeffekt. Optimal ladeeffekt oppnår du når batteriet er mellom tjue og åtti prosent. Ladeeffekten blir betydelig lavere når du lader bilen over åtti prosent. 

Parker bilen inne

Hvis mulig, parker bilen i en garasje. Høyere temperaturer kan bidra til mindre tap av batteriytelse om vinteren.

FLERE VINTERTIPS

cupra%20born%20i%20aurora%20blu%20på%20vintervei

Planlegg lengre kjøreturer godt

Hvis du skal kjøre lengre strekker om vinteren, er det viktig at du planlegger for hvor du skal lade. Det mest optimale er å starte turen med nok strøm til at du kan kjøre et par timer før du skal lade første gang. Da sikrer du at bilen er god og varm før du kobler bilen til hurtigladeren.

Lad når temperaturen er på sitt høyeste

Sjekk værmeldingen og planlegg lading av bilen din når temperaturen er på sitt høyeste. Dette gjelder spesielt hvis du skal lade på hurtiglader.

Vil du vite mer om lading?

CUPRA Connect Born

Vil du vite mer om lading?

Les alle våre tips her.

Les flere ladetips