no:Our DNA:Bilsport:CUPRA and Mattias Ekström electrify the track NO/NO

e-ambassadør for CUPRA

CUPRA og Mattias Ekström tar elektrisk racerkjøring ett skritt videre.

Mattias Ekström er en ekte racingpioner som har mestret flere konkurranseformer i sin 25 år lange karriere, både standardbil, gokart og rally. Nå skal den svenske racerkjøreren prøve seg på nye utfordringer. Han setter seg bak rattet som den nye e-ambassadøren for CUPRA og offisiell fører av den innovative CUPRA e-Racer, verdens første elektriske standardbil for racing.

CUPRA og Ekström er pionerer på hvert sitt felt, men de deler den samme forkjærligheten for sporten og innovasjon. Ekström har vunnet VM i rallycross, har blitt DTM-mester to ganger og vunnet Race of Champions tre ganger. Han er med det en av de mest allsidige førerne i verden. CUPRAs innovasjonsevne resulterte i verdens første helelektriske standardbil for racing. Når Ekström nå kommer med på CUPRA-laget og skal lede merkets strategi for elektrisk racing, ligger alt til rette for en spennende utvikling innen motorsporten. 

"Det føles helt naturlig å slå seg sammen med CUPRA. Etter en karriere i motorsportverdenen der jeg har prøvd alle typer forbrenningsmotorer, ville jeg gå over til elektrisk racing med CUPRA, som har ledet vei i dette segmentet helt fra starten", sier den nye e-ambassadøren for CUPRA.

Mattias kommer til å jobbe sammen med ingeniørene hos CUPRA, som vil bruke erfaringene og ekspertisen hans i utviklingen av fremtidens racerbiler. CUPRA e-Racer skal brukes som testbil. Standardbilen for racing kan levere en kontinuerlig effekt på 300 kW med topper på opptil 500 kW. Den kan gå fra 0 til 100 km/t på bare 3,2 sekunder og komme opp i en topphastighet på 270 km/t. 

Mattias Ekström drives the new CUPRA e-Racer

"Elektrisk drift vil være kjernen i CUPRAs racingstrategi. Vi vil utnytte Mattias’ racingerfaring og innovative ferdigheter til å skape fremtidens racing og utvikle nye opplevelser i den internasjonale motorsporten", sier Antonino Labate, direktør for strategi, forretningsutvikling og drift i CUPRA.