no:Our DNA:Bilsport:CUPRA enters EXTREME E NO/NO

EXTREME E.

CUPRA stiller i Extreme E: et kappløp mot tiden

CUPRA satser friskt på elbiler med sportslige ytelser. Merket har vært med i formel E helt siden starten, og står bak verdens første helelektriske standardbil for racing, CUPRA e-Racer. Nå tar merket satsingen på helelektrisk mobilitet ett skritt videre og stiller til start i en ekstremt utfordrende løpsserie for elbiler.

Under lanseringen av sin første CUPRA Garage i Europa i Hamburg i Tyskland benyttet merket anledningen til å kunngjøre at det stiller med et team av ingeniører og førere i Extreme E-løpsserien med ABT Sportsline som hovedsamarbeidspartner.

Hva er Extreme E?

Extreme E er et billøp utviklet av grunnleggeren av formel E, Alejandro Agag. Visjonen er å omdefinere motorsporten. Løpene arrangeres på de mest avsidesliggende stedene i verden. Det skal kjøres på fire kontinenter; over arktisk is, gjennom ørken og regnskog og helt ut i havgapet. Målet er å øke oppmerksomheten rundt klimautfordringene vi står overfor, og samtidig vise at elbiler også kan takle ekstreme kjøreforhold.

cupra extreme e front view

Lette elektriske terrengløpsbiler skal konkurrere mot hverandre i løp som består av kvalifisering, semifinaler og finale, som hver består av to runder i en terrengløype på åtte kilometer. For å sette fokus på likestilling både innen motorsporten og i arbeidslivet vil teamene bestå av en mannlig og en kvinnelig fører som kjører én runde hver. Det er allerede bekreftet at CUPRA-ambassadør Mattias Ekström er den mannlige føreren. Hvem den kvinnelige føreren er, vil bli kunngjort om kort tid.

Målet med Extreme E er å sette fokus på bærekraft og hvordan elbiler kan bidra til å ta vare på planeten vår. Dette er noe også CUPRA er svært opptatt av. En uavhengig gruppe av ledende akademikere fra universitetene i Cambridge og Oxford skal gi råd og veiledning i forbindelse med gjennomføringen av Extreme E. I tillegg har arrangørene foreslått at transporten skal skje på et spesialombygd tidligere Royal Mail-skip som også vil fungere som forskningslaboratorium. Det gir mindre karbonavtrykk enn flytransport og er i tråd med fokuset på bærekraft og minst mulig påvirkning på miljøet.

CUPRAs akademi for elbilløp

På pressekonferansen med CUPRA, ABT og ledelsen i Extreme E, kunngjorde administrerende direktør i CUPRA,Wayne Griffiths, også at CUPRA planlegger å opprette verdens første akademi for førere i elbilløp. Gjennom dette prosjektet vil CUPRA befestige sin ledende rolle innen motorsport og fremme utviklingen av elbilløp ved å lære opp en ny generasjon førere. Merkets utvikling av verdens første helelektriske standardbil for racing, CUPRA e-Racer, er et utmerket utgangspunkt for kompetansebyggingen ved det nye akademiet.

Vi er alle med i kappløpet mot tiden for å skape en bedre fremtid, et løp vi bare kan vinne sammen.