no:Our DNA:News & Events:CUPRA Born: the impulse of a new era. NO/NO

CUPRA Born VZ

  1. Nyheter & Pressemeldinger | CUPRA
  2. CUPRA Born VZ

CUPRA Born VZ

CUPRA Born VZ er det nyeste tilskuddet i den elektriske porteføljen til bilmerket fra Barcelona. Den nye utgaven av CUPRA Born er enda mer responsiv og dynamisk. 

  • Ny batteripakke på 79 kWh gir inntil 570 km rekkevidde og 170 kW hurtiglading. 

  • VZ leverer økte ytelser: 240 kW/545 Nm, runder 100 km/t på bare 5,7 sekunder og topphastigheten er på hele 200 km/t.

  • Sportsligere interiør med nye CUP sportsseter som standard, samt pedaler for styring av regenerering på rattet.

  • Den dynamiske oppførselen til bilen er forbedret takket være forsterkede bremser og fjæring, samt mer responsiv styring og pedaloppførsel.

  • Det ytre designet er beriket med to nye 20" lettmetallfelger, den iøynefallende VZ-logoen og to helt nye lakkfarger.

CUPRA Born VZ skrur opp volumet

CUPRA Born VZ tar den avanserte teknologien til CUPRA Born og skrur opp volumet: det helelektriske systemet leverer hele 240 kW (326 hk) – en økning på 40 prosent sammenlignet med e-BOOST utgaven.

Dreiemomentet er økte økt til imponerende 545 Nm – 75% mer enn noen annen Born-versjon. Det betyr at CUPRA Born VZ kan nå 100 km/t fra stillestående på bare 5,7 sekunder. Toppfarten er også økt til 200 km/t.

VZ er forkortelsen til det spanske ordet Veloz, som betyr rask, en sømløs måte å beskrive merkets nye kjøretøy på.

– CUPRA Born var en milepæl for merket da vi lanserte modellen i 2021 som vårt første 100% elektriske kjøretøy. Born har levert eksepsjonelt, med 45 300 enheter solgt i fjor, en økning på 44,4% sammenlignet med året før, sier administrerende direktør for CUPRA, Wayne Griffiths.

– Med CUPRA Born VZ, skal vi bringe enda mer ytelse til denne modellen og nok en gang bevise at elektrifisering og ytelse er en perfekt match, fortsetter Griffiths.

Introduserer nye farger 

Med introduksjonen av CUPRA Born VZ blir også to nye farger tilgjengelig: Dark Forest, som er eksklusiv for CUPRA Born VZ, samt Midnight Black.

CUPRA introduserer også to nye 20" lettmetallfelger for å understreke det sportslige uttrykket og de dynamiske egenskapene. Bredere dekk med høy ytelse bidrar til å levere kraften og dreiemomentet til veien. 

En av de mest dynamiske bilene i sitt segment

CUPRA Born VZ kommer med oppgradert dynamisk sportsunderstell, mer responsiv styring, forbedret bremsefølelse og robuste bremser bak. Forsterket understell resulterer i at CUPRA Born VZ kommer med fem seter. For å aktivt kunne justere regenereringen i bilen etter behov, kommer CUPRA Born VZ med pedaler for regenerering på rattet. Blant standardutstyret finner man også nye CUP bøtteseter som gir en ergonomisk og sportslig sittestilling.

Kombinasjonen av disse oppgraderingene gjør CUPRA Born VZ til en av de mest dynamiske bilene i sitt segment.

– CUPRA Born VZ viser at CUPRA mener alvor når det gjelder utvikling av elektriske biler som leverer ekte kjøreglede. Dette er en CUPRA som mange kommer til å drømme om å eie, sier Alexander Hjermind, fungerende kommunikasjonssjef for CUPRA Norge i Harald A. Møller AS.

CUPRA Born VZ lanseres på verdensbasis tredje kvartal av 2024. 

12.9" belyst infotainmentsystem og lydanlegg fra Sennheiser

CUPRA Born VZ kommer med ny infotainmentskjerm på hele 12.9", med belyst betjeningspanel for temperatur og volum.

CUPRA har i samarbeid med Sennheiser utviklet et nytt 425W-lydanlegg med 10 høyttalere. Det nye lydanlegget skal levere en helt unik lydopplevelse med Sennheisers programvare AMBEO Concerto, som er i stand til å destillere grunnleggende komponenter av musikk og redistribuere dem gjennom hele bilen.

En av markedets tryggeste biler blir enda tryggere

CUPRA viser at de tar sikkerhet på alvor når de nå tilgjengeliggjør enda mer sikkerhetsutstyr i kompaktbilen. CUPRA Born VZ kommer med en horisontal LED-stripe på dashbordet, som går parallelt med frontruten. LED-stripen gir informasjon og varsler til fører og medpassasjerer. Varslene gjelder blant annet batteriprosent, førerassistentsystemer og funksjoner i infotainmentsystemet. 

Nye funksjoner blir også tilgjengelig: Side assist som gir beskjed når kjøretøy befinner seg i blindsonen, Front Light Assist som automatisk justerer frontlyktene, Dynamisk trafikkskiltgjenkjenning og Exit Warning som varsler om hindringer når man skal åpne dørene.