no:Our DNA:News & Events:CUPRA Raval NO/NO

CUPRA avslører navnet på sin urbane elektriske bil

Martorell, 11-05-2023 - CUPRA og SEAT er tilbake på Automobile Barcelona, og viser frem sine nyeste innovasjoner og sitt sterke engasjement for utviklingen av elektriske kjøretøy og Barcelona.

I løpet av den første dagen på messen bekreftet Wayne Griffiths, CEO for SEAT og CUPRA, navnet på merkets kommende urbane elektriske bil, CUPRA Raval. Navnet er en hyllest til Raval-nabolaget i hjertet av Barcelona.

Bil for en ny generasjon

"Raval er en av de mest overraskende delene av Barcelona. Og vi er stolte av at vår fremtidige urbane elektriske bil vil bære nabolagets navn. Akkurat som vi gjorde med CUPRA Born, ønsker vi nå å uttrykke essensen av Raval og fortsette å inspirere verden fra Barcelona," forklarte Wayne Griffiths.

Mer enn et navn

CUPRAs kobling til Barcelona, og spesielt til Raval, går utover å bare navngi noen av modellene sine etter byens nabolag.

«CUPRA ønsker å være en drivkraft for endring i nabolaget. Av denne grunn snakker vi allerede med institusjoner og organisasjoner i Raval for å fremme tiltak som vil hjelpe unge mennesker», la Griffiths til.

CUPRA Raval vil bli produsert på SEAT S.A.'s hovedkvarter i Martorell. SEAT S.A. skal fremover investere 3 milliarder euro i å transformere Martorell-anlegget fra å produsere fossile biler slik at det i 2025 kan produsere elektriske biler fra 2025 basert på Volkswagens MEB Small-plattform. Utviklingen av Volkswagengruppen nye linje med små elbiler ledes også av SEAT S.A.

"For oss i Harald A. Møller er det veldig spennende å samarbeide med en fabrikk som har høye ambisjoner og flere spennende modeller, godt egnet for det norske markedet, på vei de neste årene. Vi gleder oss til å kunne dele mer detaljer om CUPRA Raval i tiden fremover" sier Joachim Næss, kommunikasjonssjef for CUPRA Norge

Drømmen som ble virkelighet

CUPRA viste også CUPRA Tavascan, merkets første 100% elektriske SUV, for publikum for første gang på Automobile Barcelona. Modellen hadde premiere i Berlin 21. april.

«Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Den startet for fire år siden på IAA Frankfurt Motor Show og ble endelig ble avduket for noen få dager siden på vårt Exponential Impulse-arrangement. CUPRA Tavascan er en av våre nye helter for en ny æra. -Drømt, designet og utviklet i Barcelona», sa Griffiths.

Også i Norge har lanseringen av CUPRA Tavascan blitt lagt godt merke til. Ole Kristian Ågotnes, direktør for CUPRA Norge i Harald A. Møller AS kan fortelle at de første kundehenvendelsene hadde kommet inn allerede før lanseringeventet i Berlin var omme.

Digital konseptbil

CUPRA DarkRebel, merkets digitale showbil, ble også vist for publikum på Automobile Barcelona. 

«Dark Rebel er den ultimate tolkningen av CUPRAs design for fremtiden. Med DarkRebel ønsker vi å vise at fremtidens elektriske biler kan være sexy og provoserende», sa Jorge Diez, designsjef for CUPRA.

Hittil har mer enn 100 000 brukere allerede konfigurert sin DarkRebel gjennom en digital konfigurator. Designene deres vil påvirke den fremtidige fysiske versjonen av showbilen som kan bli en virkelighet veldig snart