no:Our DNA:Samarbeidspartnere:CUPRA Partners with ABT for Formula E 2023 NO/NO

CUPRA stiller i Formel E

CUPRA er nå klare for neste utviklingstrinn: Sammen med ABT stiller CUPRA fra 2023 team i verdens ledende elektriske racingserie: Formel E. Dette er et naturlig neste steg for merket på sin vei mot å endre bilsportverden – og for å vise at ytelser og elektrifisering er en perfekt match.

cupra formula e video teaser

ABB FIA Formel E er det første helelektriske verdensmersterskapet fra det internasjonale bilsportforbundet (FIA), og den eneste sportsgrenen som er nullsertifisert fra starten. CUPRA deler samme DNA som Formel E, og begge når en sammensatt målgruppe: Her finnes teknologi- og innovasjonsentusiaster, som gjerne slår sammen den fysiske og den digitale verdenen. På samme måte som CUPRA, er Formel E på plass i «metaverse» med et offisielt blokkjedebasert racingspill, og begge merkevarene når ut til mennesker som både verdsetter bærekraft, og som er lidenskapelig opptatt av racing og ytelser.

Les mer om metaverse

Nederlandsk samarbeid

Teamet har signert Robin Frijns fra Nederland og Nico Müller fra Sveits som førere for 2023. Med disse to bak rattet vil ABT CUPRA’s Formel E-deltakelse ha en stor innvirkning på merkevaren, takket være den globale synligheten, og de tekniske innovasjonsmulighetene som Formel E gir. ABT og CUPRA vil styrke sitt samarbeid som hovedsamarbeidspartnere i teamet, og Mahindra Racing vil levere drivlinjeteknologien.

CUPRA samarbeider allerede med ABT i Extreme E, og begge merkene er racingpionerer. ABT har hatt stor suksess i Formel E med sitt eget team, og CUPRA startet sin elektriske racerbilreise med utviklingen av e-Racer – verdens første helelektriske touringbil. Partnerskapet er et bevis på at CUPRA og ABT deler samme visjon om å fornye motorsportverdenen med elektrifisering.

Med e-Racer ledet CUPRA an i FIA ETCR World Cup, som er verdens første touringbilmesterskap med helelektriske biler. Her tok teamet mesterskapstitlene både for fører og produsent i 2021 og 2022. CUPRA e-Racer har helt klart vist seg som den raskeste og mest pålitelige bilen i konkurransen, to år på rad.

Extreme E erd en globale off-road-konkurransen med elektriske SUV-er, som setter søkelys på områder som er truet av klimaendringer. Deltakelsen her understreker hvorfor CUPRA målbevisst satser på å elektrifisere hele modellutvalget innen utgangen av tiåret.

I 2018 var CUPRA’s ambisjon å oppfinne racing på nytt. Takket være noen få visjonærer mennesker med store drømmer, har merket fortsatt med å strebe etter seire i racing, samtidig som de har vært pionerer for nye grener innen sporten. Grener, som gir nye opplevelser og nye følelser.