no:Our DNA:News & Events:The CUPRA DarkRebel World Premiere formentor-vz5-km7r NO/NO

Verdenspremiere av CUPRA DarkRebel - en rebell med et formål

CUPRA DarkRebel er en helelektrisk toseters sportsbil som bærer CUPRA-merkets lidenskap og trang til nyskapning i seg. DarkRebel redefinerer bildesign, gjennom å blande den fysiske og digitale verdenen.

Den helelektriske CUPRA DarkRebel ble avduket søndag kveld, under pressearrangementet Volkswagen Group Night, med over 400 gjester. Bilen blir presentert for besøkende de neste dagene, i CUPRA Open Space under IAA Mobility 2023 i München, Tyskland.

Mer enn 270 000 CUPRA-konfigurasjoner fra merkets entusiastiske fans i CUPRA Tribe har bidratt til å forme designet til den fysiske utgaven av CUPRA DarkRebel.

Data innsamlet fra den digitale Hyper Configuratoren bidro til det endelige designet av CUPRA DarkRebel, som nå har gått fra en virtuell virkelighet til den virkelige verden.

Resultatet er en helelektrisk sportsbil med to seter og en shooting brake-arkitektur som gjenspeiler CUPRA-merkets lidenskap og nyskapende tankegang.

–  Takket være lidenskapen og kreativiteten til CUPRA Tribe har vi gjort lidenskapen vår om til en ekte utstillingsbil. CUPRA DarkRebel er provoserende design, en rebell med et formål: Å bevise at fremtidens elektriske biler kan være sporty, sexy og emosjonelle, sier Wayne Griffiths, administrerende direktør i CUPRA.

Utfordrer designreglene

CUPRA DarkRebels innovative eksteriørdesign forsterkes av dimensjonene: 4,5 meter lang, 2,2 meter bred og 1,3 meter høy. Bilen vekkes virkelig til live når dørene åpner seg til en høyde på 2,2 meter. Konseptmodellens proporsjoner med kraftige skuldre og 1/3 kupé i kontrast til 2/3 karosseri gir den et sportslig preg.

–  DarkRebel representerer CUPRAs DNA og verdier. Med brede skuldre, langt panser og lav kupé er den sentrert rundt sjåføren. CUPRA Dark Rebel er designet for å innta en ny dimensjon der glede, følelser og grenseløs trang til å utforske er besettelsene, sier Jorge Diez, designdirektør i CUPRA.

Side of CUPRA DarkRebel car in a dark and stormy setting.

CUPRA DarkRebel utfordrer også de vedtatte designreglene i interiøret. Kjernen i kupéen er den sentrale ryggraden med sine asymmetriske former, letthet og skulpturelle utseende.

Den gir optimalt ergonomisk tilpasning for dynamisk kjøring, takket være muligheten for lengdejustering, synkronisert med skyvning av pedalene.

Et annet nøkkelelement i interiøret er de lavt monterte Supersport-setene med hodestøtter dekket av 3D-utformet stoff, støttet av en struktur laget av et krystallklart, gjennomsiktig materiale og kobberinnsatser. Rattet i CUPRA DarkRebel kombinerer geometri fra racing-verdenen med interaktiviteten fra gaming-verdenen.

Redefinerer bilopplevelsen ved å blande den fysiske og digitale verdenen

Designet av CUPRA DarkRebel tilbyr en toppmoderne brukeropplevelse (UX) og brukergrensesnitt (UI). Gjennom CUPRAs unike tankesett og digitale tilnærming, redefinerer CUPRA DarkRebel utviklingen av bil ved å nådeløst blande den fysiske og digitale verdenen. CUPRA DarkRebel's UX/UI-reise tilbyr tre unike opplevelser:

  • Exponential Square: Forsterker opplevelsen gjennom en moderne digital cockpit, med futuristisk grafikk og en 3D-avatar.
  • Exponential Cube: Bilen omfavner sitt racing-DNA og tilbyr en elektrisk opplevelse inspirert av kraftige racerbiler og spillverdenen: sanntids baneposisjonering, rundetid og ytelsesdata.
  • Exponential Infinite: Utforsker ukjent territorium innen tilkoblet mobilitet. Mens bilen er parkert og lader, kan brukere gå inn i Metahype, CUPRAs plass i metaverse. Bilen gir brukerne muligheten til å samhandle med CUPRA Tribe. Disse tre opplevelsene, styrt fra rattet, tilpasser hele bilen, inkludert eksteriør, interiør, belysning, lyd, samt flere eksklusive funksjoner.