no:Our DNA:Racing:The e-Racer takes its first steps NO/NO

e-Racer debuterer på bane.

For mange er racerbanen synonymt med motorbrøl. Men fremtidens racing handler ikke om hvem som brøler høyest – det handler om hvem som er best på ytelse og innovasjon. Hva om den kraftigste motoren også var den som lagde minst lyd? CUPRA vet at ekte kraft kommer innenfra, og vi er klare til å la verden ta en titt under panseret.

CUPRA e-Racer er den første bilen som oppfyller alle de tekniske kravene i E-TCR, og nå har den fullført sitt første løp på bane i Kroatia. Med hjelp fra de engasjerte bilbatteriekspertene hos Rimac Technology testet vi e-Racer ved forskjellige hastigheter for å sikre at alle de fire motorene gir integrert og kalibrert veigrep for bakhjulene. Avanserte systemer og funksjoner har skapt problemer for en del elbiler, men CUPRA e-Racer fullførte det første løpet helt uten problemer. Dette var første gang en helelektrisk CUPRA-løpsbil var på banen – og vårt første skritt mot fremtidens racing.

"Usikkerheten vi hadde i starten på grunn av den komplekse integrasjonen av de nye elektriske systemene ble raskt avløst av optimisme idet den første elbilen i CUPRA-familien – den første helelektriske standardbilen for racing noensinne – fullførte sitt første løp på bane", sier Xavier Serra, leder for teknisk utvikling hos CUPRA Racing. "Dette representerer enda et skritt på veien mot målet om å omdefinere racing og opplevelsen på racerbanen".

CUPRA e-Racers vellykkede første løp viste ikke bare det imponerende potensialet i elbilen, det viste også verden at e-racing ikke bare er en mulighet – det er fremtidens racing. e-Racer er her for å vise vei.

Dette er bare starten. Alle elektroniske systemer fungerer problemfritt. Alle fire motorer er riktig kalibrert. Men vi vet vi kan få til enda mer. Derfor er neste stopp for CUPRA e-Racer Castelloli-banen, hvor vi vil fortsette å finjustere de intrikate elektriske systemene og få ut hele potensialet til bilen. Vi er overbevist om at CUPRA e-Racer vil være mer enn klar til å kjøre ut på banen på Circuit de Barcelona-Catalunya i siste utgave av TCR Europe Series i oktober.

For ekte fans er ikke lidenskapen for racing noe du kan se eller høre. Det er noe du har i blodet.