no:Leveringstider NO/NO

Leveringstid ved kjøp av ny CUPRA

Det er flere faktorer som fører til lengre leveringstid for nye biler fra CUPRA:

Økt bruk av netthandel og ekspresslevering har ført til at de fleste av oss forventer lynrask levering av varene vi bestiller. For biler er det under normale omstendigheter helt vanlig med en leveringstid på tre til seks måneder. Men årsakene nevnt under, som for tiden rammer bilbransjen, fører til at det i en tid fremover vil være enda lengre leveringstider enn normalt for nye biler fra CUPRA – uansett drivlinje. Dette er ikke et problem som kun rammer oss som merke her i Norge, men gjelder så å si alle bilprodusenter globalt.

 • Stor etterspørsel
 • Halvledermangel
 • Globale leveringsproblemer
 • Ettervirkninger som følger av koronapandemien

Vi beklager til alle kunder som har blitt berørt av situasjonen, og kan forsikre alle om at vi i CUPRA har gode forutsetninger for å kunne løse utfordringene. Samtidig er dette altså en stor og sammensatt problemstilling som ikke løses over natten. Derfor er det grunn til å tro at mangelen på mikrobrikker kommer til å påvirke oss gjennom 2023.

Vi skal hele veien etterstrebe å gi kundene våre en best mulig oppfølging hele veien, og samtidig være gode rådgivere før bestilling, med mest mulig presis informasjon om når biler kan forventes produsert og utlevert. Har du spørsmål og ønsker å komme i kontakt med oss? 

Kontakt oss her

Du får bilen din – selv om det kan ta litt lengre tid enn normalt.

Globale leveringsproblemer

De globale leveringsproblemene forsterkes av situasjonen i Ukraina. Til tross for leveringssituasjonen på verdensbasis, og forsinkelser hos våre leverandører, gjør vi alt vi kan for å imøtekomme etterspørselen etter våre bilmodeller.

Effekten av halvledermangel

«Mikrobrikker», «microchips», eller «halvledere». Det er flere navn på den lille, men viktige, delen som av flere årsaker er blitt mangelvare i flere industrier over hele verden.

Halvledermangelen berører blant annet store deler av bilbransjen - noe som igjen rammer oss. Moderne biler utstyres med spesielle mikrobrikker under produksjon for økt driftssikkerhet. Disse komponentene kan ikke erstattes av et annet produkt. Det er den begrensede tilgangen på disse komponentene som kan føre til forsinket produksjon av modellene de brukes i, og dermed føre til lengre leveringstid for deg som sluttkunde. Vi regner med at situasjonen vil vedvare, men gradvis forbedre seg betraktelig i løpet av 2023.

Hva er halvledere?

Halvledere er viktige komponenter i mikrobrikker og brukes i elektriske kretser. I moderne biler brukes de blant annet i effektelektronikken, infotainmentsystemet, digitale visninger, kameraer og sensorer. Mangel på visse typer halvledere gjør at enkeltutstyr eller hele utstyrspakker til bilen ikke kan produseres. Det øker leveringstiden betraktelig.

Ofte stilte spørsmål

 1. Hvorfor er det så vanskelig å planlegge leveringstider og leveringsdatoer?
  Dette skyldes blant annet mangelen på halvledere/mikrobrikker og forsinkelser i leverandørkjeden, som igjen fører til flaskehalser både i produksjonen til våre leverandører, vår egen bilproduksjon og transportkjede.

 2. Hvorfor er det mangel på halvledere/mikrobrikker?
  På grunn av den globale digitale utviklingen trenger nesten alle bransjer stadig flere halvledere, og etterspørselen er for tiden større enn det produsentene klarer å levere. Lokale forhold og lavere produksjon, på grunn av midlertidig nedstenging av chipprodusentenes fabrikker, har forverret situasjonen.

 3. Hva er halvledere?
  Halvledere er viktige komponenter i mikrobrikker og brukes i elektriske kretser. I moderne biler brukes de blant annet i effektelektronikken, infotainmentsystemet, digitale visninger, kameraer og sensorer. Mangel på visse typer halvledere gjør at enkeltutstyr eller hele utstyrspakker til bilen ikke kan produseres. Det øker leveringstiden betraktelig.

 4. Kan ikke CUPRA bare bytte mikrobrikkeprodusent?
  Det er dessverre ikke så enkelt. De teknisk avanserte bilkomponentene vi bruker krever spesielle mikrobrikker med økt driftssikkerhet. Det er bare noen få produsenter i verden som oppfyller de høye kvalitets- og sikkerhetskravene vi stiller.

 5. Hva gjør CUPRA med forsinkelsene?
  Hvis enkeltutstyr midlertidig ikke kan leveres på grunn av halvledermangelen, tilpasser vi utstyrstilbudet så raskt som mulig. Dersom en endring av utstyr på allerede bestilte biler vil bedre leveringssituasjonen vil våre CUPRA Masters ta kontakt med de aktuelle kundene og tilby dette. 

 6. Hvorfor får kunder som bestilte senere enn meg bilene levert før jeg har fått min?
  Alle bestillinger blir sendt i den rekkefølgen de kommer inn til oss. Det vil likevel være tilfeller hvor det av produksjonstekniske hensyn, restriksjoner eller logistikkårsaker gjør at ikke biler blir levert til kunder i samme rekkefølge.

 7. Hvorfor lanserer dere nye bilmodeller fremfor å produsere ferdig kundebestilte biler?
  Planlegging og introduksjon av nye bilmodeller fra CUPRA er prosesser som går over mange år. Nye bilmodeller som kommer på markedet har vært planlagt fra før pandemien traff oss, og introduksjon av disse er avgjørende for den langsiktige konkurransekraften til merket vårt - til glede for kundene våre på lang sikt.

Kontakt oss

Har du spørsmål om din bestilte CUPRA?