no:Our DNA:Lifestyle:FABIKE for CUPRA NO/NO

FABIKE for CUPRA

Sportslighet på to hjul.

Hva er Fabikes filosofi?

Da vi begynte å tenke på hva Fabike skulle stå for, var utgangspunktet vårt at vi ville lage en bysykkel med alle fordelene til en konkurransesykkel. Dette er en bysykkel som selv de mest kravstore landeveissyklistene ville sette pris på.

Hva inspirerte dere til å bygge nettopp disse syklene?

Fabio, grunnleggeren av Fabike, kommer fra en familie med syklister som har røtter i Italia. Etter å ha bodd i en rekke europeiske byer innså han at han ønsket å ta familiearven til neste nivå – med et mer moderne konsept for sykler tilpasset sykling i byen, men med sterk tilknytning til konkurransesykler.    

Hva tenker dere på når dere hører ordet sportslig?

For oss handler ikke det sportslige bare om konkurransesykling. Det handler også om å følge det stadig økende tempoet i den moderne verden.

Sportslig eller stilfull?

Disse to elementene går hånd i hånd i produktene våre. De må komplettere hverandre, akkurat som livspartnere.

Vi tviler sterkt på at du finner noe i nærheten av denne sykkelen noe annet sted.

Hvilke materialer bruker dere i syklene deres, spesielt i CUPRA-sykkelen, og hvorfor?

Vi bruker bare førsteklasses materialer: karbonfiber, titan og spesielle aluminiumslegeringer. Alt må passe til vår posisjon som premiummerke i markedet. CUPRA kom til oss med en utfordrende oppgave: å gjøre produktet vårt enda mer unikt, eksklusivt og elegant. Vi brukte mye tid på å finne den riktige kombinasjonen av farger og materialer, som kobber og ekte skinn. Resultatet ble fantastisk.

Som med racerbiler er lav vekt og minst mulig luftmotstand viktig. Hvordan kombinerer dere disse to elementene?

Vi legger stor vekt på disse elementene, spesielt det at syklene er lette. Personer som ikke er vant til konkurransesykling, vet ofte ikke hvor utrolig stor forskjell vekten gjør. Dette gjelder også i hverdagen. Så når noen løfter en av syklene våre, blir de alltid veldig overrasket.

Alt skyldes de fremragende materialene vi nevnte, kombinert med andre førsteklasses komponenter, for eksempel bruk av et karbonbelte i stedet for vanlig stålkjede.

"Det er egentlig ingenting å sammenligne Fabike med".

Hvordan er produksjonsprosessen?

Syklene våre er ikke forhåndsmontert. Faktisk består hver eneste sykkel av flere enn 100 ulike deler. Vi bestiller, sjekker og monterer alle, én etter én, og sørger for at alt er som det skal være. Hele prosessen tar omtrent fire timer per sykkel.

I CUPRA legger vi stor vekt på detaljene, og det gjør selvfølgelig dere også. Hvilken detalj vil du fremheve på denne sykkelen?

Det spesielle med CUPRA-sykkelen er kombinasjonen av racerstyre og hydrauliske skivebremser og den spesielle beltedriften med ett gir. I tillegg til karbonfiberrammen, selvfølgelig. Jeg tviler sterkt på at du finner noe i nærheten av denne sykkelen noe annet sted.

Hvordan vil du definere denne sykkelen: en konkurransesykkel for bykjøring eller en rask bysykkel?

Det er helt klart en rask og unik bysykkel, laget for sporty mennesker.

Hvilket signal tror du CUPRA sender ut som bilmerke ved å ha sin egen sykkel?

Jeg tror det handler om moderne sportslighet. Enten du kjører bil eller sykler, får du alltid den samme fantastiske følelsen. Så jeg tror det CUPRA vil si, er: "Nå kan du ta deg frem med fremragende ytelse og stil, enten du velger bilen eller sykkelen."

Synes dere at merket og produktene gjenspeiler CUPRAs ånd?

Helt klart!

CUPRA baner vei. Synes dere at Fabike gjør det samme, og hvordan?

Absolutt! Vi er det første sykkelmerket som tør å tilby en sykkel i toppklassen med fremragende ytelse, flott design og tekniske nyvinninger som er laget spesielt for bysykling. Det er ikke bare modig, det endrer også oppfatningen av hvordan en førsteklasses bysykkel bør være.